بررسی صنعت بسته بندی در ایران – طراحی صنعتی ایرانی

تاریخچه و سیر تکاملی بسته بندی با مقوا و کاغذ به تاریخچه ساخت کاغذ بر می گردد،اگرچه چوب و محصولات فرعی دیگر آن از دیر باز در خدمت بشر بوده، ولی بسته بندی به صورت مقوایی و کاغذی پس از پیدایش کاغذ به وجود آمد و روند تکمیلی خود را تاکنون به سرعت طی نموده است. در دسامبر 1935 شیمیدان های انگلستان طی واکنشی، تحت فشار زیاد و با تغییر دادن میزان به ماده جدیدی به نام اتیلن دست یافتند که خواص عایق حرارتی خوبی داشت. اگرچه پیکربندی شبکه توزیع از صفر امکان پذیر است ، اما لجستیک ها به دلیل وجود مجموعه ای از عواملی مجبورند با بازسازی شبکه های موجود مقابله کنند: تغییر تقاضا ، نوآوری محصول یا فرایند ، فرصت های برون سپاری ، تغییر سیاست دولت در قبال موانع تجاری ، نوآوری در وسایل حمل و نقل (هر دو وسیله نقلیه یا کرایه حمل و نقل) ، معرفی مقررات (بخصوص موارد مربوط به آلودگی) و در دسترس بودن سیستم های پشتیبانی از فناوری اطلاعات و ارتباطات (به عنوان مثال ERP یا تجارت الکترونیکی). در دسامبر 1935 شیمی دان های انگلستان طی واکنشی، تحت فشار زیاد و با تغییر دادن میزان به ماده جدیدی به نام اتیلن دست یافتند که خواص عایق حرارتی خوبی داشت.

وظیفه اصلی بسته بندی محافظت از محصول است.بسته بندی با برچسب های استاندارد این امکان را به ما میدهد تا متوجه شویم چه نوع محصولی داخل بسته قرار دارد و شرایط حفظ و نگهداری آن چگونه است. در این مورد می بایستی همواره میزان سرمایه گذاری انجام شده هماهنگ با محتویات درون بسته باشد چه از بعد اقتصادی و چه از بعد اطلاعاتی که از این طرق در اختیار مصرف کننده گذاشته می شود. با تمام اینها هرچند که شیشه ماده مناسبی برای بسته بندی بعضی مواد است برای برخی کالاهای خاص بهترین ماده بسته بندی است. از کیفیت بسته بندی اطمینان حاصل کنید. یعنی با وجود اینکه به نظر می رسد بسته بندییک هزینه اضافی را برای تولید کننده تحمیل می کند، اما باید در نظر داشت بدون استفاده از بسته بندی کل هزینه تولید به هدر می رود. پرنام و نشان ترین منطقه کشور از نظر صنایع بسته بندی یک چهارم شمالی کشور است که شمال خراسان، استان های شمالی، تهران و شمال آذربایجان را شامل می شود.

از این طریق رعایت قوانین و مقررات صنایع غذایی یاری می گیرند. پیش از اواخر قرن نوزدهم، نه تنها ابجو بلکه آب معدنی، سس، ترشی، مربا، و محصولات دیگر که پیش از این بصورت آزاد فروخته می شدند برای فروش در ظرفهای شیشه ای بسته بندی می شدند. فرآیندهای طراحی بسته بندی معمولاً از نمونه سازی سریع ، طراحی به کمک رایانه ، ساخت به کمک رایانه و اتوماسیون اسناد استفاده می کنند. ورقه های حساس به میکروویو که بای افزایش سطح برخی از مواد غذ ایی مانند ورق های سیب زمینی ، انواع نان ها وذرت باد کرده در محیط های گرم مورد اسفاده قرار می گیرند. انواع مختلفی از نمادها برای برچسب گذاری بسته ها بصورت استاندارد در سطح ملی و بین المللی انجام می شود. در این مورد به خصوص هماهنگی بین ویژگی های ماده بسته بندی و نیازهای نگهداری محصول می باید فراهم گردد. در حالیکه تولید کننده هوشیار باید از این خطر دوری کند، چرا که سرمایه گذاری بیش از حد و اندازه بر این جنبه از بسته بندی نه تنها باعث موفقیت محصول در بازار نمی گردد بلکه شکست آن را نیز موجب می گردد. این روش با استفاده از سیلندر در صفحات آهن نورد پیشگام شده بود و باعث می شد صفحات مشکی یکنواخت تری تولید شود تا با روش قبلی چکش کاری.

سهولت – بستهها باید ویژگیهایی را به همراه داشته باشند که باعث سهولت در توزیع، جابه جایی، نمایش، باز و بسته نمودن دوباره، فروش، استفاده و استفادهٔ مجدد از آن گردند. محصولات باید در بسته بندی هایی عرضه شوند م در صورت نیاز در یک یا دو وعده مورد مصرف قرار گیرند. البته باید متذکر شد که علم شیشه و شیه گری در ایران نیز از زمانهای قبل بوده و هم اکنون نیز رو به رشد است. برخی از آنها در ASTM D5445 “تمرین استاندارد برای علائم تجاری برای استفاده از کالاها” و ISO 780 “علامت گذاری تصویری برای استفاده از کالاها” تعریف شده است. سازمان جهانی استاندارد (ISO) و سازمان های معتبر و ملی استاندارد کشورهای پیشرفته گامهای مهمی در تدوین استانداردهای بسته بندی و مشخصات فنی آن برداشته اند. بارهای واحد معمولاً در واحدهای استاندارد بالاتر مانند: ظروف ISO ، بدنه مبادله یا نیمه تریلر جمع می شوند. نیاز به بسته بندی بهتر و مقاوم تر منجر به پیدایش و توسه ظروف فلزی گردید. بسته بندی مواد غذایی ممکن است نمادهای ماده تماس با مواد غذایی باشد. انقلاب صنعتی، جهان را با فوران کالاهای گوناگون صنعتی روبرو کرد.

دیدگاهتان را بنویسید