صنعت بسته بندی

در انتخاب لایه های مختلف که در بسته بندی محصول استفاده می شوند یکی از مسائل مهم علاوه بر ممانعت کنندگی آن نسبت به اکسیژن، نور و رطوبت عدم نفوذپذیری آن نسبت به ترکیبات فرار می باشد. با توجه به گران تمام شدن واردات ماشین آلات و عدم سرویس دهی خدمات در اثر تحریم ها برای تولید کنندگان از کشورهای خارجی ، شرکت شادمهر با بکارگیری تجارب چندین ساله و تولید ماشین آلات حامی تولیدکنندگان داخلی شده است . در چنین بسته بندی هایی باید به ایعاد بسته از نقطه نظرقابلیت حمل و نقل و عرضه آن توجه شود و همچنین باید به شیوه زندگی مردم و میزان مصرف محصولات مختلف در هر جامعه دقت شود. ماده بسته بندی از طریق تنظیم فضای مناسب در داخل بسته با توجه به ویژگی های نگهداری محصول زمان ماندگاری آن را افزایش می دهد. عملیات بسته بندی را می توان برای اندازه ها و فرم های متغیر بسته یا برای اداره تنها بسته های یکنواخت طراحی کرد ، جایی که ماشین آلات یا خط بسته بندی بین اجرای تولید قابل تنظیم است.

در این مورد می توان به استفاده از ترکیبات نرم کننده یا Plasticizer اشاره کرد که به خصوص در مورد ماده پلیمری Vingl chlorile یا P.V.C مورد استفاده قرار می گیرد. حتی پس از پیروزی انقلاب که صادرات غیرنفتی تنوع زیادی یافت، باز هم خشکبار جایگاه خود را حفظ کرد و چهار قلم ذکر شده یعنی پسته، خرما، کشمش و انجیر خشک همچنان در صدر صادرات غیرنفتی کشورمان قرار دارند. به عنوان یک مثال زنده می توان اذعان داشت که در بسیاری از کشورهای پیشرفته عمده ترین تولید کنندگان مواد غذایی (بخصوص غذای کودکان) استفاده از ظروف شیشه ای را در روش کار خود قرار داده اند. با تمام اینها هرچند که شیشه ماده مناسبی برای بسته بندی بعضی مواد است برای برخی کالاهای خاص بهترین ماده بسته بندی است. بسته بندی علمی ، هنری و فناوری محصور کردن یا محافظت از محصولات برای توزیع ، ذخیره ، فروش و استفاده است.

مهار یا جمع شدن – اشیاء کوچک به دلایل ذخیره و فروش از لحاظ فروش معمولاً در یک بسته بندی قرار می گیرند. ممکن است بعضی از واسطه ها برای کار در نمایندگی بین گره ها مانند نمایندگی های فروش یا واسطه ها فعالیت کنند. اگرچه انتخاب بیشتر یک تصمیم برنامه ریزی تاکتیکی است تا یک مشکل پیکربندی ، مهم است که آن را هنگام تصمیم گیری در مورد چیدمان قفسه ها در داخل انبار و خرید ابزارهایی مانند دستگیره ها و چرخ دستی های موتوری در نظر بگیرید زیرا از زمانی که این تصمیمات گرفته شود ، آنها به عنوان محدودیت عمل می کنند. امروزه اغلب تولید کنندگان بر این باورند که بیش از 70 درصد کیفیت و شرایط محصول در نوع بسته بندی آن نهفته است , بنابراین لازم است که در انتخاب بسته بندی مناسب ، دقت کافی صورت پذیرد. بنابر این یکی از مسایل مهمی که در ارتباط با انتخاب ماده بسته بندی برای محصول در نظر گرفته می شود تاثیر متقابل محصول و بسته بر روی هم می باشد که اصطلاحا Interaction می گویند. در این مورد اثر محصول غذایی بر روی ماده بسته بندی و اثر ماده بسته بندی بر روی محصول به طور متقابل مطرح می باشد.

از سوی دیگر انقال ترکیبات افزودنی که به منظور بهبود ویژگی های ماده بسته بندی به کار رفته اند به درون محصول مطرح می باشد، که در صورت استفاده بیش از حد مجاز در ماده بسته بندی انتقال آنها باعث ایجاد مسمومیت می گردد. بسیاری از آنها به جای کاخانههای صنعتی، واحدهای تولیدی هستند و گاه در روستاها هم فعالیت دارند. در نگهداری گوشتهای یخ زده توریهای کشدار کار جابه جایی و محافظت آنها را در برابر سرما زدگی تسهیل می کنند. در نتیجه پژوهشگران راههایی برای اصلاح هر چه بیشتر مقاومت مکانیکی و شیمیایی ظروف شیشه ای پیدا کردند و می کنند. از این رو واحدهای که به تولید ظروف پلاستیکی می پردازند نسبت به واحدهایی که ظروف مقوایی تولید می کنند محدودتر هستند. بنابر این از مواد بسته بندی مرکب کمک گرفته می شود. در تجارت ، تدارکات ممکن است یک تمرکز داخلی (تدارکات ورودی) یا یک تمرکز خارجی (لجستیک ورودی) داشته باشد که جریان و ذخیره مواد از نقطه مبدا تا نقطه مصرف را پوشش می دهد. پلیمر های اصلی مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی همرا ه با توضیح مختصری در خصوص نحوه فراینده های تولید انها و خواص مشخصه محصول نهایی مورد بحث قرار می گیرند .

دیدگاهتان را بنویسید